Ajaako Jumala Siilinjärven ohi?

Etelästä tulevat lomalaiset usein ajavat Siilinjärven ohi 5-tietä, sen enempää pysähtymättä. Ehkä Pöljän kohdalla hetki hymyillään hassua kylän nimeä. Näin minäkin tein jokin vuosi sitten ajaessani Helsingistä pohjoiseen. Nyt en enää aja ohitse.

Mitä tapahtuisi, jos Jumalalla olisi silmissään vain pohjoisen rinteet tai Helsingin kirkkaat valot, eikä aikaa jäisi poiketa pienemmille paikkakunnille matkoillaan?

Seuraukset olisivat dramaattiset. Ilman Jumalaa mm. ei aurinko nousisi valaisemaan, ei vuodenajat vaihtuisi, eikä uusia ihmisiä syntyisi. Tämä kaikki olisi jokaisen elämään vaikuttavaa. Jumala on elämän antaja ja luomakunnan ylläpitäjä.

Myös iankaikkisuuden kannalta merkittävät asiat jäisi tapahtumatta, mikäli Jumalan auto ohittaisi Siilinjärven rampin. Jokainen ihminen joutuisi kokemaan sisällään pahuutensa ja virheidensä taakan. Ei olisi anteeksiantamusta. Myöskään emme kykenisi rakastamaan, emme sen enempää toisiamme kuin itseämmekään. Jumala on rakkaus.

Onneksi Jumalan ooppeli tai pemari ei jätä Siilinjärveäkään väliin. Hän ei ainoastaan pysähdy lomaviikolla tankkaamaan autoaan paikalliselle huoltamolle, vaan tahtoo olla, elää ja vaikuttaa keskellämme. Jumala on herrasmies, ei Hän väkisin tunkeudu elämääsi, mutta luvan saatuaan varmasti tulee. Hän tuo mukanaan rakkauden, vapauden syntien taakasta ja todellisen elämän.

Seurakunnat ja kirkot on tarkoitettu paikoiksi, joissa voit joka viikko tuntea Jumalan todellisuuden ja suuruuden. Kirkkorakennuksessa kohtaat ihmisiä jotka muodostavat seurakunnan. He ovat Kristuksen ruumis. Jumalaan uskovien ihmisten tehtävä on kertoa elämänsä kautta todellisuutta Jumalasta, joka elää ja vaikuttaa meidän keskellämme.

Voit pyytää Jumalan omaan elämääsi. Puhu Hänelle omin sanoin, Hän kuulee. Hän ei aja kotisi ohi. Myös kun haluat mennä vierailulle Hänen kotiinsa, astu reilusti sisään johonkin kristilliseen seurakuntaan – olet tervetullut.