Entä jos?

Entä jos maapallo ei olekaan pyöreä? Entä jos jalkapallon mm-kisojen voittaja onkin päätetty jo kabineteissa? Entä jos Suomen koko kesä onkin joskus lämmin? Entä jos eräs suuri ruotsalainen huonekalujätti rakentaakin seuraavan myymälän Pöljälle? Entä jos idän ja lännen presidenttien tapaamisessa sovittaisiinkin maailmanrauhasta? Nämä kysymykset saattavat jäädä spekulaatioiksi ja todennäköisesti myös ilman toteutumistaan.

Maailmankaikkeuden suuri ”entä jos”-kysymys kuuluu: ”Entä jos Jumala onkin olemassa ja hallitsee maailmaa?”. Entä jos koko ihmiskunnan historian säilynyt sanoma Jumalan todellisuudesta onkin totta? Entä jos ajassamme elävät miljoonat uskovat ihmiset ovatkin oikeassa Jumalan olemassaolosta? Entä jos ne kaikki Jumalan voimasta muuttuneet elämät ovatkin oikeasti muuttuneet? Entä jos maailman luetuin ja laajimmalle levinnein kirja, Raamattu, onkin totta? Entä jos Äiti Teresan, Bonon ja Justin Bieberin Jumala onkin olemassa? Entä jos maailma ja ihminen onkin Jumalan luomus, suuri taideteos? Entä jos Jumala todella onkin kiinnostunut minun elämästäni ja rakastaa minua? Entä jos Jumalalla olisi suunnitelma minunkin elämälleni? Entä jos Raamatun opetus siitä, että ihmisen tulee tämän elämän aikana ratkaista suhteensa Hänen Poikaansa Jeesukseen, onkin totta?

Uskallanko ottaa sen riskin, että suljen Jumalan olemassaolon mahdollisuuden pois elämästäni ja pelkään kuoleman hetkeä kunnes totuus paljastuu? Anna aikaasi näille kysymyksille, avaa Raamattu, mene johonkin kristilliseen seurakuntaan, keskustele tuntemasi kristityn ihmisen kanssa, rukoile Jumalaa omilla sanoillasi. Anna Jumalalle mahdollisuus, Hän ymmärtää pienenkin vinkin jonka Hänen puoleen osoitat. Saadessasi henkilökohtaisen kohtaamisen Jumalan kanssa, et ehkä näe häntä, mutta tiedät sisimmässäsi Hänen olevan – olevan Sinua ja jokaista ihmistä varten. Saat vastauksen, tutustut henkilökohtaisesti Häneen. Jumala on.